Fakta om tannbleking

Om selve behandlingen uten peroksider...

Denne formen for tannbleking er fri for smerte og uten bivirkninger. Metoden har stor suksess og omtales med begeistring i media.

Inntak av matvarer med mye farge som cola, te, kaffe eller vin, samt hyppig røyking vil ofte misfarge tennene. Ønsker man lysere tenner anbefales Bleach Bright, en ny gelformel som er spesielt utviklet for tannbleking. Blekemiddelet trenger seg skånsomt inn i tannoverflaten og bleker tannen.

Blekematerialet er utviklet av forskere i samarbeid med Amerikanske tannleger. Blekemiddelet er godkjent av helsemyndighetene i EU/EØS-område.

 

Vær oppmerksom på...

Vær oppmerksom på at tannkroner, fasetter og fyllinger ikke lar seg bleke. Har du dette i et synlig område, spør din tannlege eller vårt spesialistsenter før du bleker.

 

Hvordan en tann er bygget opp...

En tann består av tre deler. Innerst ligger pulpa som hovedsakelig består av nerver og blodårer. Rundt pulpa ligger dentinet . Det er en tykk og hard substans som bestemmer tennenes farge. Ytterst ligger emaljen. Den er gjennomskinnelig og tynn, men veldig hard og tett og beskytter mot ytre påkjenninger. Under blekeprosessen trenger blekestoffet gjennom emaljens små sprekker og porer og inn til dentinet og bleker det til en lysere farge.

 

Peroksidholdige produkter...

Tannbleking blir av mange ansett som et alternativ for dem som føler at tennene er misfargede eller ikke lyse nok. Bleking av tenner behøver ikke å være skadelig hvis det utføres på riktig måte og på ”riktige” tenner. Det innebærer at tennene som skal blekes med peroksidholdige produketer ikke bør ha hull/tannråte, og heller ikke ha dårlige fyllinger. Tenner med amalgamfyllinger bør ikke blekes fordi kvikksølv frigjøres ved bleking.

Europeisk lovgivning tillater ikke peroksidholdige produkter til hjemmebleking uten en grundig sjekk hos tannlegen, fordi risikoen for å skade tennene er relativt stor. Blekemidlene, hydrogenperoksid, kan gi flere skader, blant annet forandringer i emaljen, etseskader på tannkjøttet, betennelse i nerven og overfølsomme tenner. Noen kan derfor få alt fra lette til alvorlige symptomer ved en slik form for tannbleking.